In de vaste expositie van het bezoekerscentrum wordt aan de hand van film, animaties, veldtelefoons, panelen en voorwerpen het verhaal van de Grebbelinie verteld.

Deze waterlinie vormde een belangrijke schakel in de landsverdediging vanaf de Tachtigjarige Oorlog. In de tentoonstelling wordt zichtbaar hoe de linie zich in de loop van 400 jaar heeft ontwikkeld. Bij het bezoek is een korte persoonlijke introductie inbegrepen.

Naast de vaste expositie is er een wisselexpositie. Vanaf april 2024 wordt middels foto’s, film, voorwerpen en panelen de Tweede Wereldoorlog in Leusden uitgelicht. De wissellijsten zijn opgenomen in de vaste expositie op de eerste verdieping én een aparte ruimte op de begane grond. Als u de wisselexpositie over Veenendaal wilt bekijken, dan kan dat in ieder geval nog tot en met februari 2024. Dat geldt ook voor ‘de collectie Tempelman’ die aan de wisselexpositie is toegevoegd. Het betreft kazemat (bunker)-modellen van deze betonnen versterkingen, gemaakt door Lex Tempelman. En een aantal tekeningen uit het kamp waar zijn vader Ton Tempelman krijgsgevangene was.

Reserveer kaarten

Expositie items