Het Grebbelinie Bezoekerscentrum wil goed toegankelijk zijn voor iedereen die kennis wil maken met het verhaal van de Grebbelinie.

De expositie is op de begane grond als op de eerste verdieping goed toegankelijk voor rollators en rolstoelen. Er is een lift beschikbaar voor iedereen die minder goed ter been is en een toilet voor minder-validen. Het centrum beschikt zelf ook over een rolstoel: mensen die er prijs op stellen kunnen hier naar vragen.

Mensen die met de hond op bezoek komen zijn van harte welkom. De hond mag mee naar de museumwinkel, de expositie, het restaurant en het Fort aan de Buursteeg. In het fort graag aangelijnd vanwege het aanwezige wild.

De expositie is veilig en ook geschikt voor kinderen. Er is veel te zien en er kan geluisterd worden naar verhaaltjes middels veldtelefoons. In het fort kunnen speurtochten en het Soldatenpad worden gedaan.

Het Fort aan de Buursteeg is aangelegd als hindernis tegen vijandelijke troepen. Het is goed bewandelbaar, maar voor mensen met een rolstoel kunnen de (weliswaar geringe) hoogteverschillen van het fort en enkele trapjes nog altijd als hindernis worden ervaren. Gelukkig is het fort vanuit de expositie en het dakterras van de expositie goed te overzien en een kleine wandeling met rolstoel is wel mogelijk.

Meer informatie over de expositie.