Living history

24sep
Living history 24 SeptemberSep 2022 10:00 - 16:00

Vanaf 10.00 uur is de Living History groep Prinses Irenebrigade actief in het Fort aan de Buursteeg. Na een nacht op het fort begint het kampleven van zo'n 15 militairen, waar publiek welkom is om een kijkje te nemen, foto's te maken of vragen te stellen. De re-enactors krijgen instructies, voeren kleine gevechtsactiviteiten uit, lopen patrouilles, krijgen les in gezondheidszorg en eten te velde. Het aarden fort uit 1786 vormt het decor van de activiteiten, dat gratis bezocht kan worden. Een wandelkaartje is binnen aan de balie van het centrum verkrijgbaar voor € 0,95

De Koninklijke Nederlandse Brigade 'Prinses Irene' (PIB) was een Nederlands legeronderdeel dat voortkwam uit Nederlandse troepen die in mei 1940 naar Engeland konden ontkomen en verder bestond ui Engelandvaarders en Nederlanders uit het buitenland die bij de Brigade hun dienstplicht vervulden of zich vrijwillig bij de Brigade meldden. Het voornaamste doel van de Irene Brigade was om deel te nemen aan de bevrijding van Nederland.

Op zaterdag is de expositie ook open van 12.30-16.00 uur, dus wandelen, expositie en een kijkje bij het tentenkamp kan gecombineerd worden, evenals een bezoekje aan terras en restaurant Grebbelounge.

Import to Google Calendar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org