De penselen, kwasten, verf, schorten en schildersezels staan klaar voor de creatieve bezoekers van de Grebbelinie. Het fort telt vele ‘schildergenieke’ thema’s van wallen en grachten tot houten soldaten, bunkers en loopgraven. Huur al het benodigde materiaal bij de balie voor een tientje, zoek een rustige leuke stek, leef je uit en kom tegelijk tot rust. Terwijl het werkstuk staat te drogen in het bezoekerscentrum, kan de middag gezellig worden afgesloten op het terras of in restaurant Grebbelounge. Leuk met kinderen of met familie/vrienden/vriendinnen. Wordt regen, harde wind of kou voorspeld? Reserveer dan tijdig een plaats binnen, dan zetten we de tafels klaar.

  • Materiaal voor 20 personen aanwezig.
    Binnen is in ieder geval ruimte voor 12 personen. (is uw gezelschap net iets groter? Neem dan vooraf contact op.)
  • De kosten voor het gebruik van de grote binnenruimte voor het schilderen betreffen € 75,- voor een dagdeel. Dit geldt voor groepen vanaf 7 personen.
  • Voor kleine groepen (2-6 personen) hebben we een kleinere tafel boven, met uitzicht over het fort. Het bedrag is dan € 13,50 per persoon, inclusief materiaal én toegang tot de expositie.
  • Schildert u buiten? Dan is een mailtje of telefoontje vooraf handig, dan leggen we alles vast klaar bij de balie.
  • Wilt u vanwege de (verwachte) weersomstandigheden graag binnen schilderen? Dat kan gedurende de openingstijden van het centrum in de maanden oktober t/m maart, graag vooraf reserveren.
  • Als u gereserveerd heeft staat alles op de afgesproken tijd voor u klaar. De prijs voor buiten schilderen bedraagt € 7,50 U kan van één van de bankjes in het fort gebruik maken, of van een picknicktafel op het dakterras, of een eigen klapstoel meenemen voor een zelf gekozen plek in het fort.