Betonnen kazematten vormen de meest duidelijke sporen van de Tweede Wereldoorlog in de Grebbelinie. Meer dan de verborgen tankversperringen en de verdwenen onderwaterzettingen herinneren ze aan de weerstand van het Nederlandse leger in 1940.
In de winkel liggen dan ook kazematten in allerlei vormen en maten om zelf te schilderen in de originele camouflagekleuren, of om te bouwen van dik papier.

De bouwplaten zijn vervaardigd door Lex Tempelman, die sinds 2011 tal van kazematten en schuilplaatsen heeft ontworpen van papier en karton. In de winkel van het bezoekerscentrum liggen een koepelkazemat en twee types ‘stekelvarkens’ met respectievelijk 3 en 7 schietgaten. De eerste is gemodelleerd naar een kazemat bij Asschat (Leusden) en de tweede naar een exemplaar in Veenendaal. Ze zijn beschikbaar in de schalen 1:35, 1:48, 1: 72, 1:87 Prijzen van € 4,85 tot € 19,95

Tevens zijn kazematten verkrijgbaar die gemaakt zijn met een 3D-printer. Een vrijwilliger van het bezoekerscentrum vervaardigde deze modellen na onderzoek van de diverse tekeningen die in het archief bewaard zijn. In de schaal 1:72 zijn de S3a, Szw3a, S7a en de G-kazemat verschenen. Prijzen van € 7,50 tot € 14,95
Een grapje van de ontwerper vormt de S3-kazemat, die als telefoonhouder kan worden gebruikt. (€ 9,95)

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum heeft geen verzendafdeling, alle artikelen worden in de winkel aan de balie verkocht. Een mooie aanleiding om het winkelbezoek te combineren met de expositie, een wandeling of het terras van de Grebbelounge!