Het Grebbelinie bezoekerscentrum stelt zich mede tot doel om kennis te verspreiden over het militaire erfgoed van Nederland. Een mooi boekenaanbod op het gebied van vestingen, linies en Tweede Wereldoorlog past hier uitstekend bij. Daarom breidt het centrum het aantal titels langzaam maar zeker uit. Uiteraard is er speciale aandacht voor uitgaven over de Grebbelinie en de meidagen van 1940.

Naast literatuur, historische romans en fotoboeken is er ook plaats voor beeldverhalen en cultuurhistorische gidsen. Met deze fiets- en wandelgidsen kunt u goed voorbereid op weg, voor een mooie tocht langs mooie vestingsteden en de deels verborgen waterlinies van Nederland.

De winkel is 6 dagen per week open, tegelijk met de expositie. Alleen op maandag is het museale deel met winkel gesloten. Zie hier de openingstijden.
Het Grebbelinie bezoekerscentrum heeft (nog) geen verzenddienst. Alle boeken en gidsen worden in de museumwinkel aan de balie verkocht. Dat nodigt uit om het te combineren met een expositiebezoek, een wandeling of een drankje op het terras van de Grebbelounge!